Primul telefon mobil din lume

Motorola DynaTAC 8000x, este primul telefon mobil din lume . Dintre toate progresele tehnologice ale secolului XX, probabil  cel care a avut cel mai mare impact cultural a fost telefonul mobil.

Conceptul de tehnologie celulară era deja creat de AT & T , o companie gigant ,care prin laboratoare Bell Labs au introdus un sistem care permitea apelurile să fie mutate dintr-o celulă în alta, rămânând pe același canal. Cu toate acestea, AT & T a concentrat această tehnologie pe telefonul auto, un dispozitiv care devenea acum obișnuit în vehiculele din orașele americane.

Motorola , la vremea aceea o firma mica din Chicago , a început proiectarea unui prototip în noiembrie 1972, și doar cinci luni mai târziu au avut ceea ce părea a fi un prototip aproape de lucru.

Dupa cheltuieli de aproximativ 1 milion de dolari în banii de astăzi pentru a produce dispozitivul de înălțime de 11 inchi si greutate peste 1 kg , asemănător unei cărămizi , Motorola a prezentat primul telefon celular : DynaTAC.

Pe data de 3 Aprilie 1973 ,in New York , Dr. Martin Cooper (Motorola ) il suna pe rivalul sau de la Bell Labs , Dr. Joel S. Engel , pentru a-i spune ca il suna de pe un telefon fara fir.

Acesta a fost primul apel telefonic dat de pe un telefon mobil . Dar a durat un deceniu pand cand DynaTAC 8000x să fie vândut ca primul telefon mobil portabil . In 1983 acesta cantarea aproape 800 g , inalt de 13 inci , stoca  30 de numere , reincarcarea dura 10 ore si costa “doar” 3.995 dolari.

500x_dynatac_8000x_01

6254159508_0e6c9ce479_b

Advertisements

Spune-ne parerea ta!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s